مضرات سموم قارچی

یکی از مخاطرات و ریسک‌های تغذیه‌ای در صنعت دام و طیور سموم قارچی یامایکوتوکسین‌ها می‌باشند. مایکوتوکسین‌ها متابولـیت های ثانویه ای هستند که توسط ساختارهای رشته ای تولید شده و به طـور خـاص کـپـک نامیده می شوند.
زیان های اقتصادی ناشی از مایکوتوکسین‌ها شامل کاهش وزن گیری ، افزایش ضریب تبدیل و افت کیفیت لاشه در گله های مرغ گوشتی و همچنین کاهش میزان تولید تخم مرغ، افزایش رخداد کیست های تخمدانی آسـیب های کبدی و افت هچ در گله های تخمگذار و مادر می باشد. از طرفی افزایش حساسیت بـه بیماری ها به دلیل سرکـوب سـیـستم ایمنی از دیگر آسیب هـای شایع ناشی از وجود مایکوتوکسین ها در میان گونه های مختلف طیور می باشد.

راهکارهای رایج
کنترل
مایکوتوکسین ها

روش‌های فیزیکی

کنترل رطـوبت در جلوگیری از رشد قارچ و تولید مایکوتوکسین بسیار حیاتی است. بر این اساس انبارهای ذخیره سازی غلات باید دارای تهویه مناسب بوده و از نفوذ باران بـه آنها و مواجهه با نوسانات شدید دمایی، جلوگیری گردد.

کنترل دما و رطوبت

استفاده از توکسین بایندر

پرکاربردتـرین روش مورد استفاده جهت کنترل مایکوتوکسین ها استفاده از ترکیبات توکسین‌بایندر در خوراک می‌باشدکه با غیرفعال‌سازی و جلوگیری از جذب مایکوتوکسین‌ هامنجر به کاهش عـوارض ناشی از آن‌ها می‌گردد.

سموم قارچی، یکی از چالش های مهم تغذیه‌ای در یک دوره پرورشی هستند. این سموم که با عنوان مایکوتوکسین ها شناخته می شوند، ضمن تضعیف سیستم ایمنی، عوارض گسترده ای در نقاط مختلف بدن پرنده ایجاد می نمایند.

توکسین بایندر های شرکت مهرچینه چین کیان به منظور استفاده پرورش دهندگان مرغ گوشتی، (Toxstop و Toxstop Pro و Toxstop Plus) و توکسین بایندر ویژه مرغ تخم گذار و مادر  جهت جذب سموم قارچی و دفع آن‌ها طراحی و تولید شده اند.

TOXIN BINDER

توکسین بایندر

از روش‌های فیزیکی در کنترل مایکوتوکسین‌ها، می‌توان به جداسازی بـذرهای آلوده، کپک‌زده،چروکیده و آلوده به حشرات از بـذرهـای سالم اشاره نمود. هـمـچـنین بـه منـظـور از بین بردن قارچ‌ها می‌تـوان از تابـش نـور مـاوراء بـنـفـش بـه خوراک استفاده نمود.

راهکار شرکت چینه چین
Previous slide
Next slide

پیام بگذارید

X